Thailand

 

[UNDER CONSTRUCTION]

Sawadee Thailand!

Het land van de eeuwige glimlach, openheid van geest en een verassende keuken. In 2009 werd het land door meer dan 187.000 Nederlands bezocht, dit aantal zal naar verwachting alleen nog maar toegenomen zijn. Het zuiden is bekend om haar stranden en de vele eilanden die aan de kust gelegen zijn. Het zal je dus ook niet verbazen dat de meeste toeristen dit gebied bezoeken om te ontspannen. In het Noorden vindt je het oorspronkelijke Thailand met volksstammen in de jungle, rijstvelden en een indrukwekkende natuur. De prijs-kwaliteitverhouding voor eten, overnachtingen en uitstapjes is uitzonderlijk goed. Thailand is een stukje vliegen, maar zonder meer de moeite waard om naar op vakantie te gaan!

Munteenheid Thailand

In Thailand betaal je met de Thaise baht. De ISO code voor de Thaise munteenheid is THB. Een euro is 33,20 THB waard. Er zijn biljetten van 10 t/m 1000 bath en verder zijn er munten van 1, 2, 5 en 10 bath. Daarnaast zijn er ook nog munten van 25 en 50 satang; honderd Satang is één Thaise bath. Bij aankomst in Thailand kan je geld wisselen, maar het is ook mogelijk om bij geldautomaten te pinnen met een limiet van 20.000 bath.

Hoofdstad en inwoners Thailand

Thailand telt bijna 70 miljoen inwoners, waarvan een kleine 6.5 miljoen in de hoofdstad Bangkok wonen. Het boeddhisme is zeer aanwezig in het dagelijkse leven van de Thai. Het overgrote gedeelte van de bevolking is dan ook boeddhist (95%), 4% is moslim, 0.5% is katholiek en de andere 0.5% hangt natuurgodsdiensten aan.Thailand

Taal Thailand

Thai is de officiële taal van Thailand en naast het standaard Thai worden er veel aanverwanten Thai-talen gesproken. De bevolking stelt het zeer op prijs als je probeert een aantal woorden Thai te spreken, alhoewel het meestal tot veel hilariteit bij de locals leidt. In de toeristische gebieden spreken de Thai vaak gebrekkig Engels met een sterk accent. Wanneer je zelf een beetje Engels spreekt kun je jezelf hier doorgaans dus prima redden. Mocht verbale communicatie toch niet lukken, dan kan je altijd nog met behulp van gebaren duidelijk maken wat je wilt.

Foto’s Thailand

Hieronder kun je foto’s van reizigers bekijken die al in Thailand geweest zijn.

Meer weten over Thailand?

Als je meer wilt weten over Thailand, kun je bijvoorbeeld deze pagina’s raadplegen:

Laatste pagina update: november 2013

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.