Singapore

 

Helo Singapore! Rondreizen door Singapore is voor veel reizigers een mooie aanvulling op het bezoek van een andere bestemming in de regio. Singapore is zeer toegankelijk, veilig, netjes en economisch goed ontwikkeld. Voor Europeanen kan Singapore daarom misschien wel het beste worden omschreven als het Europese Zwitserland van Zuidoost Azië. Singapore bestaat uit 63 eilanden met een totale oppervlakte van ongeveer 700 vierkante kilometer, net iets groter dan de Nederlandse Noordoostpolder. Hiermee is Singapore het kleinste land van Zuidoost-Azië en zou je met een verblijf van ongeveer drie nachten al een heel behoorlijke indruk kunnen krijgen van dit land. Het grootste eiland van Singapore heet ook ‘Singapore’, in het Maleis ‘Pulau Ujung’. Een langer verblijf is overigens ook zeer de moeite waard en maakt het mogelijk om je verder te verdiepen in de smeltkroes van gemeenschappen, godsdiensten en talen in dit land.

Verdwalen door de kleine straatjes van Little India, confrontaties met reusachtige wolkenkrabbers, een haven die qua formaat concurreert met de haven van Rotterdam, mega shopping centra. Dit zijn slechts enkele kenmerken van een vakantie in Singapore. Er wordt in Singapore in steeds toenemende mate geïnvesteerd in toerisme, onder meer door renovatie van monumenten en investeringen in muziek en kunst. Ook karakteristieke stadsdelen worden gerenoveerd met het oog op het multiculturele imago van Singapore.


Munteenheid Singapore

In Singapore betaalt men met de zogenaamde ‘Singapore Dollar’, dit wordt afgekort met SGD. Een Singapore Dollar is ongeveer 0,61 euro waard. Een euro is ongeveer 1,65 Singapore Dollar waard (juli 2013). De munteenheden zijn verkrijgbaar in 5, 10, 20, 50 cent of 1 dollar. Bankbiljetten zijn te verkrijgen in 2, 5, 10, 50, 100, 1.000 en 10.000 dollar.

Klimaat Singapore

Singapore ligt dicht bij de evenaar. Hier kunt u daarom het hele jaar door genieten van een vochtig en warm klimaat. In de maanden november, december en januari regent het erg vaak. Soms kun je te maken krijgen met de zogenoemde ‘rukwinden van Sumatra’, die veelal hevig maar ook kort van duur zijn.


Reisvaccinaties Singapore

Als je gedurende de zes dagen voorafgaande aan je bezoek aan Singapore in een land bent geweest waar gele koorts voorkomt, is een vaccinatie tegen gele koorts verplicht. Is dit niet het geval, dan is geen enkele vaccinatie verplicht bij een kort verblijf aan Singapore. Bij een verblijf vanaf 3 maanden of meer wordt een inenting tegen Hepatitis B aanbevolen. Raadpleeg voor advies je arts of een erkende instantie voor reisadvisering of reisvaccinaties.

Malaria Indonesië

Malaria komt in Singapore niet voor.

Hoofdstad en inwoners Singapore

In Singapore wonen ongeveer 5,5 miljoen mensen. Het land wordt gekenmerkt door een multi-ethische bevolking en de overheid tolereert geen discriminatie. Het grootste deel van de bevolking is Maleisiër, Chinees of Indiër.

Taal Singapore

In Singapore zijn vier officiële talen, namelijk het Engels, het Maleisisch, het Tami en het Mandarijn-Chinees. Op de meeste scholen spreken de kinderen de Engelse taal, terwijl bijvoorbeeld de oudere Chinezen in Chinatown vaak enkel de Chinese taal spreken. Op straat wordt vaak een mengeltaaltje gesproken van Engels en enkele andere talen door elkaar. Maargoed, met Engels kom je dus vrij goed uit de voeten.

Laatste pagina update: juli 2013

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.