Semeru Vulkaan (Java, Indonesië)

 

Het hoogste punt van Java staat op naam van de Semeru vulkaan (Gunung Semeru). De top van de Semeru vulkaan ligt op maar liefst 3676 meter hoogte boven de zeespiegel. De Semeru vulkaan wordt ook wel ‘Mahameru’ genoemd, wat ‘Groot Gebergte’ betekent. Deze vulkaan ligt een kleine 20 kilometer van de Bromovulkaan en laat ieder half uur een rookwolk los. Deze rookwolk is ook vanaf de Bromovulkaan bij iedere ‘ontploffing’ zichtbaar. De Semeru vulkaan wordt veel minder bezocht dan de Bromovulkaan. Dit heeft alles te maken met de moeilijkheidsgraad van de beklimming van de Semeru vulkaan. Bovendien moet voor een beklimming van deze vulkaan al gauw 3 á 4 dagen worden uitgetrokken. Wel is dit een zeer unieke tocht die, mits een goede voorbereiding en uitrusting wordt geregeld, voor de meeste mensen vrij toegankelijk is. Onderweg kom je onder andere langs een bergwoud en het meer ‘Ranu Kumbolo’. Waarschijnlijk is het overbodig om te vermelden dat het uitzicht vanaf de top van de Semeru vulkaan erg indrukwekkend is. De ontploffingen van de vulkaan zijn van hieruit goed zichtbaar, waarbij een mengsel van waterdamp en gas wordt gespuwd. In het prachtige uitzicht zijn bijvoorbeeld de Bromovulkaan, vulkaan Kawah Ijen en de meest bekende vulkanen van Bali (Gunung Angun en de Batur) te zien.Semeru Vulkaan

Op Reisie.nl vind je een beschrijving van een aantal vulkanen in Indonesië, je kunt verder lezen door op de link te klikken:

Semeru: jouw ervaringen?

Heb jij de tocht naar vulkaan Semeru gedaan? Dan lezen we graag jouw ervaringen en/of adviezen in aanvulling op dit artikel! Hieronder kun je jouw reactie plaatsen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.