Vulkaan Krakatau (Java, Indonesië)

 

Ten westen van Jakarta ligt de vulkaan Krakatau. De Krakatau vulkaan ontwaakte in 1883 en doodde hierbij ruim 36.000 bewoners van Inonesië. Het eiland ontplofte letterlijk en de Krakatau vulkaan werd verzwolgen door zijn eigen krater. Volgens de legende over de Krakatau vulkaan waren de explosies ervan tot in Australië en de Filippijnen te horen. Er zijn onder het zeeoppervlak vanaf 1927 nog geregeld uitbarstingen gemeten en geleidelijk aan ontwikkelde zich op de resten van de vulkaanuitbarstingen een nieuw eiland. Dit eiland wordt ‘Anak Krakatau’ genoemd, wat ‘de zoon van Krakatau’ betekent.


Het eiland Anak Krakatau ligt op zo’n 50 kilometer voor de kust van Java, ten westen van Jakarta. Het is mogelijk om een boot te huren of via een georganiseerde excursie Anak Krakatau te bezoeken. Op het eiland is het mogelijk om de resten van de vulkaan te beklimmen (mits deze niet te actief is). Je kunt met de boot vertrekken vanuit Carita. Houdt wel rekening met een reistijd van 8 tot 10 uur retour.

Krakatau Vulkaan Java

Op Reisie.nl vind je een beschrijving van een aantal vulkanen in Indonesië, je kunt verder lezen door op de link te klikken:


Krakatau: jouw tips?

Ben je zelf al eerder op Anak Krakatau geweest en heb je de vulkaan reeds kunnen aanschouwen? Dan heb je vast tips voor andere reizigers die van plan zijn om naar deze bestemming af te reizen. Deze tips kun je delen met behulp van onderstaande reactieformulier.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.