Bromo Vulkaan (Java, Indonesië)

 

De Bromo vulkaan is een populaire bestemming voor toeristen op het eiland Java. De beklimming van deze vulkaan is dan ook eenvoudig en de Bromo vulkaan is goed bereikbaar. Het is een vulkaan die door de Javanen als een heilige berg wordt beschouwd en zo’n 2400 meter hoog is. De krater van deze vulkaan heeft een diepte van 200 meter en een diameter van zo’n 800 meter. Typisch is dat de Bromo vulkaan blijft roken, ondanks het feit dat deze vulkaan al 20 jaar niet meer actief is. Vergezeld van diverse andere vulkanen ligt de Bromo vulkaan in een krater met een diameter van ruim 11 kilometer. Deze krater wordt Caldeira genoemd. Op de achtergrond van de Bromo vulkaan ligt vulkaan Semeru, die in tegenstelling tot de continu rokende Bromo vulkaan elk half uur ‘ontploft’.

Er worden veel excursies georganiseerd om de Bromo vulkaan bij zonsopgang te bekijken. Dit is een zeer indrukwekkend en bijna surrealistisch uitzicht, ondanks de kou en vele toeristen in de ochtend daarom zeker de moeite waard. Je kunt de Bromo vulkaan ook bij schemering bezoeken, dit is minder druk maar ook iets minder indrukwekkend (desondanks nog steeds prachtig). Op andere dagdelen is het nog rustiger.

Bromo Vulkaan Indonesie

Bromo vulkaan: tips

Als je bij zonsopgang naar de Bromo vulkaan gaat, is het verstandig om dikke kleding, een deken of een dikke jas mee te nemen. Het kan er in de ochtend erg koud zijn (er worden ter plekke zelfs dikke jassen verhuurd en sjaals/mutsen verkocht). Ook is het aan te raden om een sjaaltje of mondkapje mee te nemen dat je voor je mond kunt bevestigen om je te beschermen tegen opstuivend zand of zwavelnevel rondom de Bromo vulkaan. Een zaklamp is ook handig, er is onderweg vrijwel geen verlichting. Er zijn diverse manieren om de Bromo vulkaan te bezoeken, zelfstandig of aan de hand van één van de diverse excursies die worden georganiseerd naar de Bromo vulkaan.


Op Reisie.nl vind je een beschrijving van een aantal vulkanen in Indonesië, je kunt verder lezen door op de link te klikken:

Heb je de Bromo vulkaan al eens kunnen aanschouwen? Dan heb je vast wel tips voor andere reizigers die deze prachtige vulkaan nog willen bezoeken. Deze tips en/of ervaringen kun je hieronder delen. Terima kasih! (oftewel: bedankt!)

One thought on “Bromo Vulkaan (Java, Indonesië)

  1. Pingback: Vulkanen Indonesië: Semeru en Bromo vulkaan | Backlink Plaatsen

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.