Vulkanen Indonesië

 

Indonesië is wereldwijd het land met de grootste vulkaanactiviteit. Door heel Indonesië zijn vulkanen te vinden, ongeveer 400 vulkanen in totaal. Van deze 400 vulkanen zijn er nog zo’n 70 actief. Het grootste aantal vulkanen is te vinden op het eiland Java, ongeveer 120 stuks. In Indonesië vulkanen beklimmen kan dus weldegelijk, zorg echter dat je goed geïnformeerd bent over de huidige activiteit van de vulkaan en of het beklimmen ervan is toegestaan op het moment van je reis. De toestand van de vulkanen wijzigt namelijk continu, er zijn er die uitdoven terwijl andere vulkanen weer actief worden. De vulkanen op Java en Bali zijn het best bereikbaar en de hoogte van deze vulkanen varieert van enkele honderden tot enkele duizenden meters hoog. Op deze eilanden is het vrij gemakkelijk om te zorgen voor actuele informatie van plaatselijke autoriteiten, wat raadzaam is om te doen voordat je een vulkaan zult beklimmen.

Op Reisie.nl vind je een beschrijving van een aantal vulkanen in Indonesië, je kunt verder lezen door op de link te klikken:

Vulkanen Indonesië


Vulkanen Indonesië: jouw ervaringen of tips

Ben je zelf al eens bij een vulkaan in Indonesië geweest? Dan heb je ongetwijfeld adviezen voor andere reizigers. Waar moet je rekening mee houden bij de voorbereiding? Of adviseer je wellicht andere vulkanen die nog niet op deze pagina zijn genoemd? Je kunt hieronder je ervaringen en tips delen!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.