Klimaat Indonesië

Het klimaat in Indonesië is een zogenaamd ‘evenaar klimaat’. Onder invloed van de zee wordt dit klimaat in Indonesië sterk verzacht waardoor het droge en natte seizoen minder extreem zijn dan in andere gebieden met een evenaar klimaat. Noordelijk Indonesië heeft een warmer en vochtiger klimaat dan het zuiden van Indonesië. Gemiddeld ligt de temperatuur in Indonesië grofweg tussen de 22 en 34 graden, afhankelijk van het seizoen dat je door Indonesië reist. Het regenseizoen duurt van november tot april. De hevigste neerslag valt tussen december en maart, dan wordt ook de hoogste vochtigheidsgraad bereikt.

Het is zinvol om de temperatuur en neerslag per regio in Indonesië eens op te zoeken voorafgaande aan het boeken van je reis, vanwege de regionale verschillen en seizoensinvloeden. Bijvoorbeeld in Jakarta is het aantal regendagen in de periode van juli t/m oktober het laagste en de maximum temperatuur gedurende het hele jaar ongeveer tussen de 29 en 31 graden. De minimum temperatuur ligt in deze regio rond de 23 graden.


No weather data found for [, ”Indonesia”, ”Jakarta”], horizontal]

In bepaalde regio’s is regen dagelijkse kost en kan er relatief veel neerslag vallen, vooral in het zuiden van Sulawesi. Vaak start de regen pas in de namiddag, de vroege vogel heeft dus nog voldoende tijd om van de zon te genieten. Bovendien is de zee in Indonesië altijd tussen de 26 en 29 graden, heerlijke temperatuur dus. Voor de reiziger die graag in de meest zonnige maanden en met zo min mogelijk regenbuien reist, is de beste maand om Indonesië te bezoeken tussen juni en september.

Klimaat Indonesie

Meer weten over Indonesië, Jakarta, Bali of Java?

Als je meer wilt weten over Indonesië, kun je bijvoorbeeld deze pagina’s raadplegen:

 • Indonesië
 • Hoofdstad Indonesië: Jakarta
 • Vulkanen Indonesië
 • Het eiland Java
 • Het eiland Bali
 • Leave a Reply

  Your email address will not be published. Required fields are marked *

  *

  Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.