Merapi vulkaan

 

Er zijn in Indonesië meerdere vulkanen die ‘Merapi’ heten, wat ‘plaats van het vuur’ betekent. De vulkaan Merapi die zo’n 30 kilometer van Yogyakarta (Yogya) ligt, is de gevaarlijkste vulkaan van Indonesië. Wil je vulkaan Merapi beklimmen, dan is het zeer belangrijk dat je je bij de Dienst voor Toerisme in Yogya laat informeren! Het beklimmen van deze vulkaan werd namelijk door de overheid verboden nadat een uitbarsting in 1994 veel doden eiste. Je kunt de vulkaan ook op een afstand bekijken, bijvoorbeeld vanuit het observatorium van Kaliurang. Je kunt de schade die in 1994 is aangericht nog duidelijk zien aan bijvoorbeeld verwoeste huizen, blokken lava en kapotte bomen.

Merapi vulkaan

Andere vulkanen in Indonesië

Er zijn behoorlijk wat vulkanen in Indonesië te vinden. Met name het eiland Java staat bekend om enkele beroemde vulkanen. Hierbij een aantal pagina’s over vulkanen in Indonesië:

Heb je de Merapi vulkaan zelf al eens beklommen/gezien? Dan heb je vast een aantal tips die handig zijn voor andere reizigers. Je kunt hieronder een reactie geven op deze pagina, zinvolle adviezen zijn altijd welkom!


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.