Kawah Ijen vulkaan (Java, Indonesië)

 

De Kawah Ijen vulkaan is het belangrijkste gebied voor de inwinning van zwavel in Indonesië. Hier lopen iedere dag mannen met zware hoeveelheden zwavel op hun rug (zo’n 80 kilo). Bij vulkaan Kawah Ijen hoef je geen massatoerisme te verwachten. De route is minder toegankelijk voor toeristen en het wordt aanbevolen om eerst bij de Dienst voor Toerisme te checken of de zone überhaubt toegankelijk is op het moment van jouw planning. De vulkaan Kawah Ijen is overigens officieel in ‘rusttoestand’, echter kan de vulkaan voldoende rook uitstoten om de krater voor toeristen ontoegankelijk te maken.
Kawah Ijen vulkaan
Reken voor de tocht van Paltuding naar de krater op ongeveer 1,5 uur. Het wordt geadviseerd om bij het beklimmen van deze vulkaan een sjaal of mondkapje mee te nemen om je mond mee af te dekken ter bescherming tegen de zwavellucht. Vulkaandampen kunnen je benauwd maken en zijn slecht voor je gezondheid. Zorg daarnaast voor voldoende voorbereiding en uitrusting. Een gids is niet noodzakelijk. Tijdens de beklimming zal je zwaveldragers tegenkomen. Het is netjes om hen voorrang te geven. Als je hen iets te eten of drinken aanbiedt wordt dat waarschijnlijk veelal gewaardeerd!

Je inspanningen bij de beklimmming van de Kawah Ijen vulkaan zullen worden beloond. Een prachtig turquoise meer ligt op de bodem van de krater. Aan het oppervlak zijn chloor- en zwavelzuurbellen zichtbaar. Let op dat een eventuele afdaling in de krater gevaarlijk en moeilijk kan zijn, informeer je daarom zeer goed alvorens je hieraan begint. Vanwege de gassen die vrij komen mag uiteraard niet worden gerookt in de krater! In de krater zijn de zwaveldragers op hun blote voeten of met teenslippers aan het werk te zien. Ze verzamelen hier de gele, gekristalliseerde blokken die zijn gevormd onder invloed van de vulkanische activiteiten. Een tocht naar de vulkaan Kawah Ijen is een ervaring die je zeker zal bijblijven.

Kawah Ijen Indonesie

Andere vulkanen in Indonesië

Er zijn ontzetten veel vulkanen in Indonesië. Vooral op het eiland Java zijn relatief veel vulkanen te vinden. Hierbij een aantal vulkanen op een rij:

Heb je zelf al ooit de Kawah Ijen vulkaan beklommen? Dan heb je de mogelijkheid om hieronder je ervaringen te delen met andere reizigers die deze vulkaan willen gaan beklimmen. Je hebt vast een aantal waardevolle tips!


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.