Bandung (Java, Indonesië)

 

Bandung is een intellectuele technologie- en universiteitsstad van zo’n 3 miljoen inwoners en ligt op het eiland Java. Met deze bevolkingsgrootte is Bandung de op twee na grootste stad van Indonesië. Bandung kan in feite worden verdeeld in twee delen, namelijk het industriële deel ten zuiden van de spoorlijn en de mooie wijken (met veel Nederlandse villa’s) ten noorden van de spoorlijn. Kenmerkend voor delen van Bandung is de tropische art-decoarchitectuur. Het is leuk om een route uit te stippen om de art-decogebouwen in de stad te bekijken. Bijvoorbeeld het Gedung-Merdeka, met zijn witte art-decogevel. Of Hotel Savoy Homann, Grand Hotel Preanger of het Gedung Sate. Het Gedung Sate stamt van 1920 en is nu de gouverneurswoning. Prachtig om te zien. Tot slot zijn de mooie Nederlandse villa’s in de noordelijke wijken een ritje door deze wijken waard.


In Bandung staan nog zeer veel andere gebouwen met dezelfde architectuur maar je moet hiervoor wel enige tijd door de stad reizen. Ook de omgeving van Bandung is mooi en heeft voldoende bezienswaardigheden. Hierbij enkele voorbeelden:

  • Tangkuban Prahu, een vulkaan op zo’n 35 kilometer van de stad
  • Warmwaterbronnen van Ciater, een kleine 10 kilometer voorbij de vulkaan aan de weg richting Suban. Hier kun je zwemmen en het is een mooi plekje tussen de theeplantages.
  • Papandayan vulkaan, zo’n 90 kilometer ten zuiden van Bandung
  • Pangalengan is de moeite waard om te bezoeken voor het adembenemende platteland en onder andere de theeplantages.


Bandung Indonesie

Bandung: jouw ervaringen?

Als je zelf al eens in Bandung bent geweest, heb je ongetwijfeld waardevolle tips of ervaringen die je kunt delen met reizigers die nog naar Bandung gaan. Hiervoor kun je onderstaande reactieformulier gebruiken.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.