Indonesië

 

Indah Indonesië!

Indonesië is een populaire vakantiebestemming, jaarlijks bezoeken ruim 150.000 Nederlanders één van de eilanden in Indonesië. Het meest bezochte eiland is Bali, gevolgd door Java en Sumatra. Indonesië heeft de grootste eilandengroep ter aarde en telt ruim 13.000 eilanden in totaal. Iets minder dan de helft van deze Indonesische eilanden zijn bewoond. Het Indonesische eiland Bali is eigenlijk één van de kleinste eilanden van Indonesië. Dit kleine paradijs, ook wel het ‘godeneiland’ genoemd, heeft alles te bieden voor een geslaagde vakantie. Java is het meest dichtbevolkte eiland van Indonesië en op dit eiland woont ruim 50% van de totale bevolking. Java wordt bijvoorbeeld veel bezocht vanwege de indrukwekkende vulkanen, mooie natuur en vriendelijke Javanen. Dit eiland is niet zo geschikt voor een strandvakantie. Het grootste eiland van Indonesië is Sumatra. Dit prachtige eiland staat op nummer 6 in de top 10 van grootste eilanden ter wereld en wordt bevolkt door onder andere orang oetans, olifanten, neushoorns en tijgers.

Indonesië is een goedkoop land om te reizen vanwege de relatief lage inkomens en dus lage prijzen. Ondanks de armoede die op veel plekken van Indonesië heerst, is de plaatselijke bevolking zeer vriendelijk en gastvrij voor toeristen. De eilandengroep van Indonesië wordt gekenmerkt door een ongelooflijke variëteit aan o.a. volkeren, godsdiensten en natuur. Je vindt in Indonesië bijvoorbeeld vele fruitsoorten, indrukwekkende bomen van meer dan 60 meter hoog en de grootste bloemen ter wereld.

Munteenheid Indonesië

In Indonesië wordt betaald met de Indonesische ‘roepia’, afgekort met IDR. Een euro is 13.555,67 IDR waard. Munten variëren van 50 tot en met 1.000 Indonesische roepia. Bankbiljetten zijn beschikbaar vanaf 1.000 tot en met 100.000 Indonesische roepia.

Hoofdstad en inwoners Indonesië

Indonesië telt een bevolking van 242 miljoen inwoners. Circa 15 miljoen Indonesiërs wonen in de hoofdstad, Jakarta. De huidige voorspelling is dat dit aantal inwoners in Jakarta in de komende vijf jaar zal verdubbelen. Bijna 90% van de bevolking is moslim en een kleine 10% vormt de christelijke minderheid van katholieken of protestanten. Op Bali is het Hindoeïsme de belangrijkste godsdienst en sommige bevolkingsgroepen in Indonesië zijn volgers van het boeddhisme of Animisme.

Taal Indonesië

De officiële taal die in Indonesië wordt gesproken is het zogenaamde ‘bahasa Indonesia’. Naast deze taal worden echter ruim 250 etnische talen en dialecten gesproken in Indonesië. Het kan goed van pas komen als u Engels spreekt en in sommige gevallen kunt u zelfs met het Nederlands wel terecht.

Foto’s Indonesië

Onderstaand kun je diverse foto’s bekijken van reizigers die al eerder een reis naar Indonesië hebben gemaakt.

Meer weten over Indonesië?

Als je meer wilt weten over Indonesië, kun je bijvoorbeeld deze pagina’s raadplegen:
Rondreis Indonesie

Laatste pagina update: november 2013

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.