Griekenland

 

Yassas Griekenland!
Nederlanders gaan graag naar Griekenland, niet voor niets is dit één van de top tien vakantiebestemmingen van Nederland. Griekenland bestaat voor een groot deel uit eilanden. Samen vormen deze eilanden maar liefst twintig procent van het totale landoppervlak van Griekenland. Kreta, Lesbos, Rodos en Euboea zijn de grootste Griekse eilanden. Andere bekende Griekse eilanden zijn bijvoorbeeld Rhodos en Kos. Ook het vasteland van Griekenland is voor een groot deel omgeven door zee: de Middelandse Zee, Egeïsche zee en Ionische zee.

euro griekenland eypo

Munteenheid Griekenland

In Griekenland betaald u met de euro. Eypo is het Griekse woord voor euro. Voordat de euro werd ingevoerd, betaalde men in Griekenland met de Drachme.

Klimaat Griekenland

In Griekenland kent men een mediterraan klimaat. Dit betekent dat u in het algemeen warme, droge zomers en zachte winters kunt verwachten. In hoger gelegen gebieden van Griekenland kan het in de winter kouder zijn en kunnen winterse buien plaatsvinden, in sommige van zulke gebieden kan zelfs sneeuw vallen en kan er gewintersport worden. In de zomer zal in Griekenland weinig regen vallen en zijn er veelal langdurig droge periodes. Zeker in de maanden juli en augustus heeft u grote kans op zon en temperaturen boven de 25 graden. Tijdens hittegolven kan deze temperatuur zelfs oplopen tot boven de 40 graden. Met name op de Griekse eilanden kunnen wind en zee voor de nodige verkoeling zorgen tijdens de warme zomermaanden. Niet voor niets is Griekenland een populaire bestemming voor zonvakanties!

Reisvaccinaties Griekenland

Voor Griekenland gelden geen verplichte vaccinaties. Sommige reisvaccinatie organisaties adviseren een inenting tegen ‘teken encefalitis’ voor reizigers die langer dan vier weken in de natuur gaan wandelen of als u van plan bent om te kamperen tussen maart tot en met november. Raadpleeg uw arts of een reisvaccinatie organisatie als u hierover vragen heeft of als u een persoonlijk vaccinatie advies wilt.

Hoofdstad, inwoners en taal Griekenland

Athene is de hoofdstad en heeft bijna 700.000 inwoners. Andere belangrijke steden in Griekenland zijn bijvoorbeeld Thessaloniki, Patras en Iraklion. In de zeeën rondom het vasteland liggen ongeveer 3000 eilanden die bij Griekenland horen. In 2011 telde Griekenland in totaal ruim 11 miljoen inwoners. De taal in Griekenland, het Grieks, is niet eenvoudig voor Nederlanders. Het lijkt zowel qua schrijfwijze als qua uitspraak niet op de Nederlandse taal. Het wordt natuurlijk vaak wel gewaardeerd als je iets in het Grieks kunt zeggen, ook al groet je simpelweg even goedemorgen, kalimera!

Griekse keuken

Griekenland heeft een typisch mediterraanse keuken. De traditionele Griekse keuken maakt gebruik van diverse vleessoorten zoals lamsvlees, varkensvlees en pluimvee. Andere karakteristieke producten van de Griekse keuken zijn bijvoorbeeld wijn, vis, graan, olijfolie, kruiden en groenten. En niet te vergeten natuurlijk de Griekse yoghurt en ingrediënten zoals kaas, aubergine en courgette.

Laatste pagina update: 23-2-2013

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.