Bali (Indonesië)

 

Bali is het meest populaire eiland van Indonesië voor Nederlandse toeristen. Dit sfeervolle eiland wordt gekenmerkt door prachtige stranden, indrukwekkende bergen, mooie trapsgewijs aangelegde rijstvelden, een levendige cultuur en een ontzettend vriendelijke bevolking. Het is een paradijs op aarde met alle ingrediënten voor een geslaagde vakantie.

Ook al is het eiland Bali het meest geliefde eiland van Indonesië, van de ruim 13.000 eilanden in dit land is Bali de kleinste in formaat. Bali staat bekend om haar welkome en gemoedelijke leefstijl en het religieuze karakter. Het is bijvoorbeeld uniek om te zien hoe de Balinezen ondanks het toerisme blijven vasthouden aan hun gewoonten zoals de offers die in de ochtend voor de woning worden neergelegd. De inwoners van Bali zijn overwegend hindoeïstisch, wat bijzonder is te midden van het reusachtige Indonesië dat overwegend moslim is.


Bali IndonesieHet zuiden van Bali wordt gedomineerd door de prachtige stranden. Ook voor surfers is Bali een klein paradijs. In het midden van Bali zijn de vulkanen, meren en rijstvelden te zien. De noordkust van Bali en het westen van Bali zijn minder toeristisch. Ook het oosten is relatief rustig, al zijn hier enkele mooie stranden te vinden met zwart zand. Qua bezienswaardigheden in Bali worden vooral tempels bezocht en natuurschoon zoals de vulkanen en meren. Uiteraard leveren ook de rijsvelden en andere landbouw (zoals cacao, koffie en kruidnagel) mooie foto’s op. Musea zijn er niet veel. Als je bij een tempel naar binnen wilt, is het belangrijk dat je benen bedekt zijn. Bij voorkeur draag je een zogenoemde ‘sarong’.

Klimaat Bali

BaliBali heeft in tegenstelling tot ons land maar twee jaargetijden. Dit komt omdat Bali in een tropische regio dicht bij de evenaar ligt. Het regenseizoen is van januari tot april. Het droge seizoen in Bali is van mei tot december. Over het algemeen is de maand juli de droogste en warmste maand terwijl de maand januari in Bali de meeste regen valt. Interessant om te weten is dat het in het noorden ongeveer tweemaal zo veel regent als in het zuiden van Bali. De gemiddelde temperatuur in Bali is aangenaam en ligt rond de 26 graden Celsius. De lengte van een dag is het hele jaar gelijk: de zon komt op om 6:00 uur en gaat onder om 18:00 uur.

Praktische tips Bali

Enkele praktische tips voor tijdens uw verblijf in Bali:

  • De linkerhand wordt als onrein beschouwd, overhandig daarom met je rechterhand of neem daarom alleen dingen met je rechterhand aan.
  • Je mag je niet hoger dan een priester begeven tijdens bijvoorbeeld een ceremonie.
  • Trek je schoenen uit bij de voordeur en laat ze daar staan voordat je een woning binnen gaat.
  • Zorg dat je correct gekleed een tempel betreedt (benen bedekt, bij voorkeur sarong gebruiken)
  • Geef een kleine vergoeding als hier bij de ingang van een tempel om wordt gevraagd. Van dit geld worden de tempels onderhouden en eventueel personeel betaald.


Meer lezen over Bali?

Op onderstaande pagina’s van Reisie.nl kun je verder lezen over plaatsen en bezienswaardigheden van het eiland Bali:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.