Australië

 

G’day Australia!

Australië is gezegend met een enorme variëteit aan fantastische bestemmingen voor diverse typen reizigers. Australië heeft afhankelijk van het seizoen zonnige bestemmingen en kent dan ook een druk buitenleven met bijvoorbeeld openbare barbecues en gezellige stranden. De samenleving in Australië is zeer levendig en multicultureel. De Bourgondische reiziger kan in Australië bovendien genieten van heerlijke Australische gerechten en lokale wijnen.

Populaire bezienswaardigheden in Australië zijn er teveel om op deze pagina te omschrijven. Neem daarom eens een kijkje in dit overzicht: bezienswaardigheden Australië. Beroemd is bijvoorbeeld de Red Centre met het wereldberoemde ‘Ayers Rock (Uluru)’. Daarnaast kent iedereen wel het Opera House en de Harbour Bridge in Sydney, waar ieder jaar weer een spectaculair vuurwerk te zien is tijdens de jaarwisseling.


Naast de bezienswaardigheden is Australië ook rijk aan schatten der natuur. De flora en fauna in dit land zijn uniek, enorm divers en vaak indrukwekkend! Bijvoorbeeld het tot UNESCO Werelderfgoed benoemde Tasmania, de rode woestijn in Centraal Australië of de koraalriffen van het Great Barrier Reef in het westen van Australië. De Blue Mountains zijn ook zéér de moeite waard om te bezoeken. En zo zijn er nog vele schatten der natuur in Australië die nog aan dit lijstje ontbreken.

Voor de sportieve en avontuurlijke reiziger is Australië ook fantastisch! Bijvoorbeeld voor surfers is Australië een waar paradijs. Daarnaast is backpacken in Australië een populaire manier van reizen. Een backpacker is hier nooit alleen… Het huren van een camper of auto om vervolgens het land door te reizen kan ook prima in dit land. Het is er veilig en de infrastructuur is goed. De afstanden kunnen wel behoorlijk groot zijn trouwens. Om die reden is het soms praktischer om voor een binnenlandse vlucht te kiezen. Tot slot kent Australië nog verschillende prachtige eilanden zoals Hamilton Island of Frazier Island. Met de boot zijn deze eilanden goed bereikbaar en de moeite waard om enkele dagen te genieten.

U leest het al, Australië is onvoorstelbaar rijk aan schatten der natuur en prachtige creaties van de mens. Iedere reiziger zal hier kunnen genieten dankzij de grote hoeveelheid en diversiteit van bestemmingen en activiteiten in dit land. Het is teveel om op te noemen op één pagina. Ga er daarom rustig voor zitten en selecteer in onderstaande lijst over welk Australië-onderwerp u verder wilt lezen op Reisie.nl.

Munteenheid Australië

In Australië kun je betalen met de ‘Australische Dollar (AUD)’. Een euro is 1,31 AUD waard. Munten zijn verkrijgbaar in 5, 10, 20 en 50 cent of 1 en 2 dollar. Bankbiljetten zijn beschikbaar van 5, 10, 20, 50 en 100 Australische dollar.

Taal Australië

Men spreekt in Australië hoofdzakelijk Engels. Wel moet gezegd worden dat het Australische Engels een uniek accent heeft en ook woorden kent die in de officiële Engelse taal niet voorkomen. Australiërs gebruiken soms ook wel woorden die afstammen van de aboriginals. De traditionele aboriginal volkeren spreken overigens elk hun eigen taal binnen de gemeenschap. Enkele veel gebruikte typisch Australische woorden zijn bijvoorbeeld ‘Joey’ (kangeroejong), ‘Telly’ (televisie), ‘Barbie’ (barbecue) of ‘Tube’ (blikje bier).

Hoofdstad en inwoners Australië

Sinds 1927 is Canberra de hoofdstad van Australië. Niet Melbourne dus, en ook niet Sydney. Canberra telt ongeveer 400.000 inwoners. Het totaal aantal inwoners van Australië is bijna 23 miljoen.

Foto’s Australië

Laat je hieronder inspireren door tal van foto’s die je een indruk geven van Australië.

Meer weten over Australië

Wil je meer weten over Australië? Dan kun je bijvoorbeeld één van onderstaande pagina’s raadplegen:

  • Tijdsverschil Australië-Nederland
  • Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *

    *

    Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.